Fundacja Indygo

76-200 Słupsk

Starsze posty

SALWA FESTIWAL 2018

Festiwal co roku przyciąga na ulicę Wojska Polskiego w Słupsku tysiące osób, które chętnie angażują się w proponowane przez nas atrakcje. Każdy kolejny festiwal jest większy od poprzedniego, rozrasta się strefa gastronomiczna i handlowa dlatego też staramy się rozbudowywać strefę akcji i relaksu na naszej imprezie. W tym roku powstanie nowa strefa stworzona przez przedstawicieli organizacji pozarządowych, którzy będą prezentować swoją działalność poprzez organizację atrakcji i warsztatów dla uczestników naszej wspólnej zabawy.

Salwa to setki kolorowych atrakcji dla tysięcy spragnionych aktywnego wypoczynku Słupszczan, to mieszkańcy Słupska ze swoją energią są najlepszym motywatorem dla nas by po raz kolejny organizować tę największą uliczną imprezę w Słupsku.
Wśród atrakcji warsztatowych znajdą się:

FILCOWANIE, UPCYKLING - KONFETTI, KRAWIECKIE Z HARUMIKĄ, EKSPERYMENTY, MALOWANIE BUZI, WARKOCZYKI, BAŃKI MYDLANE, MEGA GRY, MALARSKIE, ZRÓB TO SAM – ŁAPACZE SNÓW, GINĄCE ZAWODY – KULINARNE, FLORYSTYCZNE, RZEŹBIENIE W MASIE SOLNEJ, STANOWISKO Z GRAMI PLANSZOWYMI

Na imprezie nie zabraknie też
• AKADEMII POMORSKIEJ
• CENTRUM INFORMACJI TURYSTYCZNEJ